Czapáry Veronika blogja / Veronika Czapary's blog

_részletek

ÉS

Tizedik (2011.12.09) – a teljes szöveghez KATT IDE
1
Hol van az anyukám, kérdezem, mert engem ez  érdekel, és idegesíteni akarom. Ha apám nincsen  itthon, a vége úgyis tépés lesz, legalább lesz miért  sírnom. Végül megígérteti velem, hogy nem mondom  el ezeket senkinek, de főleg az apámnak nem, mert  akkor megver. Csak olyankor mondom el az  apukámnak, miket csinált velem a néni, amikor régen sírtam már az anyukám és a nővérem miatt.

6B
Anya kacag regényrészlet- a teljes szöveghez KATT IDE

Anyának ma megint rossz napja van, már reggel    éreztem, hogy vége. Nincs több esély a túlélésre, Anya  nagyon beteg. Gyógyszereket szed, reggel kapkodja magába azt a sok gyógyszert, zokog, ilyenkor üvölt, hogy takarodjak a konyhából, ne nézzem őt, Apa szerint is jobb ilyenkor nem szólni hozzá. Mi baja van Anyának, kérdezem, és hol van a nővérem, azt mondja, az anyád ugyanolyan ideggyenge, mint te, jobb lesz neki a kórházban. Most már nem kell lavórban fürdenem, fürödhetek sima fehér fürdőkádban is hangosan.

Kulter.hu
Anya kacag regényrészlet- a teljes szöveghez KATT IDE 

  Délután lefeküdtem aludni, és a Karcsi átjött. Befeküdt    az ágyamba, mert megkértem, hogy aludjon velem.  Sokat csókolóztunk, és nagyon szenvedélyes volt az  egész, meg nagyon jó. Az előbb elment vívóedzésre,  mert most oda jár. És én küszködöm magammal pár  órája, mert hol gyűlölöm, hol hiányzik. Mindenesetre félek, hogy elveszítem, és attól is félek, hogy nem fog  nekem megfelelni, hogy valami baj lesz vele megint. Nem tudom, honnan jut az eszembe, hogy mindig valami baj lesz vele, merthogy tényleg valami baj lesz vele, ha ezt így előre eltervezem. Nem feküdtünk le, csak rengeteget ölelgetett, meg mellettem feküdt több órán keresztül. Csókolóztunk nagyon sokat, ami a kedvencem, rám feküdt félig, és sokat simogatta a fejem, ami rettenetesen jól esett.

Litera.hu bemutatja  

Anya kacag (részlet)- a teljes szöveghez KATT IDE

Örülsz az új anyukádnak, kérdezi Apa, ahogy az  ép elméjűek szoktak beszélgetni, fantasztikus egy  nő, és végigsimítja a haját. Részemről befejeztem  a beszélgetést, mondja Apa, többé anyukádról  nem beszélhetsz és kérdezgethetsz, olyan lett,  mint a nővéred, ugye emlékszel rá, mi történt  akkor a szíjjal, ez is olyan lesz. Ez a hangtalan  tompa ütés, valami álomittas köd, biztosan valami tévedés történt, amikor éjjel a szörny jön. Az iskolában sok betűt tanulunk, mert a betűk jók, a betűk fognak megmenteni minket, csak a buta kislányok nem tanulnak meg olvasni.

Litera.hu Könyvajánló
Anya kacag (részlet)- a teljes szöveghez KATT IDE
Az arany halottakat is becsomagolja, jó gondosan minden babát, a halott állatokkal viszont nem törődik, pedig abból is sok van, túl sok személyes tárgy van ebben a lakásban, állítja, ezek a bútorok is világítanak, mint a nap, jobb lenne valami más, ő most mindent megkeres és széttár a lakásban, ez a jelszava, innentől vár ránk az új életünk, semmi borzalmas dolog nem történt, az új anyuka majd mindent jóvá tesz, és ha valamit ki is pakol a fiókból, arra biztosan nem fog emlékezni.

Irodalmi centrifuga.hu – Műterem
Anya kacag- a teljes szöveghez KATT IDE
A Csomáéknál töltött rettenetes idő után már nem tudok szórakozni menni, mert félek, hogy alkoholt fogok inni, ahogyan ott füveztem. És mert félek a sok embertől, akik egy szórakozóhelyen mind ott vannak. Nagyon rettenetes ez, hogy nem merek már a Kartácsba odamenni. Rögtön az a rémkép jelenik meg előttem, ha odamegyek, kisebbrendűségi érzésem lesz, hogy ők mennyire jók, szépek és sokkal jobbak nálam és akkor ki leszek zárva valamiből, de valójában meg sem adtam nekik az esélyt, hogy mindez ne így legyen.

Bárkaonline – Czapáry Veronika tárcája
Anya kacag (regényrészlet)- a teljes szöveghez KATT IDE
Nem hiszek abban, hogy mindenki azt kapja, amit megérdemel. Úgy gondolom, van, aki illúzióban éli le az életét. És ha van előző élet, karma meg minden ilyen hülyeség, akkor meg azt nem tudom, mit követtem el, hogy ennyire megszívtam. […..] A hűsítő folyadék, a naplemente az egyetemes emberi érzésekhez tartozik, az energia része. Apának elmondtam ezt, de szerinte nincsen igazam.Kimentem a kertbe, ott sok virág nő, megnézem őket, színtisztán érzem, hogy szépek, és egyetemes emberi érzés vagyok. Néha úgy érzem, gyűlölök mindent, de ezt gyorsan megpróbálom elfelejteni, mert ettől nagyon megijedek. Meg fogok-e szűnni, kérdezem Anyát, nem válaszol. Nagyon rossz érzés mindenkit gyűlölni.

2000 folyóirat (2012/1-2)
Anya kacag (2012/1-2)- a teljes szöveghez KATT IDE
Miután Petitől eljöttem, bekapcsoltam az Imádok élni című számot. Először azt hittem, nem találom meg a neten, miért pont nekem sikerülne, és egyre mélyebbre merültem a kétségbeesésben, hogy biztos nem fogom tudni letölteni, de végül megtaláltam. Végtelenítettre kapcsoltam a gépemen. Szabadnak éreztem magam és határtalannak. Táncoltam is. Előtte való nap a Petinél aludtam, ami jó volt, kicsit összebújtunk, de a Peti reggel kijelentette, hogy önmegtartóztató életet él, és mostantól nem fog megbaszni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s